Цацаров да си посипе главата с пепел!

Няма обяснение за наглостта на Местан, който твърди, че ДПС е в бяло, бяло, та чак прозрачно за аферата КТБ, при положение, че междувременно документално се доказа, че висшите апаратчици на турската партия, тези, повечето от които вече 26 години търкат скамейките в парламента, имат кредити, сума-сумарно, за над 1 млрд. лева, лично разписани от Цветан Василев, колко от тях необезпечени, тепърва ще се разбере, а тандемът майка и син "Ирена Кръстева-Делян Пеевски" отделно 19 необезпечени кредита! Местан, Местане - тепърва ще се доказва колко са и твоите КТБ-пачки - през свързани лица, разбира се! И нищо чудно, освен наглец, да се окажеш и лъжец!

Друг потенциален ДПС-клиент на прокуратурата е и заместникът му Йордан Цонев - този плаващ политически субект, и той тепърва ще се разгръща прокурорски, казват запознати! Голяма кариера в Съдебната палата му предстои на този човек, допълват още запознатите - почти като на доброто му аверче от СДС и ДПС Христо Бисеров - ако го открият, разбира се!

Но сега-засега и Местан, и ДПС са някак встрани, далеч по-актуален е Сотир Цацаров - главният прокурор на Република България отдавна е на дневен ред, негова е инициативата - за КТБ, и не само за КТБ; но тя някак все не идва; дреме ли, дреме Цацаров; съзерцава ли, съзерцава и чака ли, чака - време да мине! Да тече давност, пък после - ще видим!

Какво още чака Дебелака, къде е главният прокурор, за него друг негов предшественик, който пък беше тотално бръмнал, беше казал, над главния прокурор - само Господ; защо не ги подхваща! Не му ли стигат на Цацаров 4,3 млрд. лева (засега!) народни пари, които се издимиха през трезорите на пирамидата КТБ! Или и той е част от играта, или и той е в глутницата, която ограби най-бедното население в Европа с поне 10, ако не и 15, милиарда грешни пари - без това да е окончателната сметка!

Защо отдавна вече не са клиенти на прокуратурата следните КТБ-труженици! Вижте ги:

- Човек се хваща за главата, когато разбере, че Белградският апелативен съд отказва да върне главния виновник за националния обир Цветан Василев, защото Българската главна прокуратура е изпратила искането си за екстрадацията му БЕЗ задължителна юридическа АРГУМЕНТАЦИЯ! Това си е скандал, откъдето и да го погледнеш!

((На прокуратурата подобни "пропуски" явно са й присъщи, щом и съдебният състав, който не прие искането на обвинението за най-тежката мярка - "задържане под стража", за печално нашумялата съдийка Ченалова, присъждайки й най-леката - "подписка", със същия довод - липса на аргументация "гнилата ябълка" сега си се разхожда на свобода и си подсвирква! Само тя си знае защо Цацаровите хора са я пожалили!);

- След Василев е Иван Искров! Не е истина, че ръцете на Цацаров са вързани за действия срещу гуверньора на централната банка. Вече - на час по лъжичка - се насъбра толкова уж "случайна" информация за своеволята и закононарушенията на шефа на БТБ, че ако не друго, на първо време Искров задължително трябва да бъде поне поразпитан! Цацаров, обаче, съзерцава, и чака - какво още, и той не знае! За певецът Искров наизлезна толкова компрометираща информация, че ако ставаше дума за достоен човек, то той отдавна трябваше да се е гръмнал! Образно казано!

- Същото важи за прословутата подуправителка на БНБ Нели Кордовска, която си изтегли милионите от КТБ, образно казано, 15 минути преди банката да потъне! Ден преди хората на Цацаров и МВР да нахлуят на етажа на Цветан Василев на бул. "Цар Борис III" и да предизвикат едва ли не национална банкова криза, госпожа банкерката плюла на сурата си на уж честен и безкористен защитник на населението и с безпрецедентен служебен плонж спасила тлъстата си сума, която умишлено се крие! А Нели Кордовска има пряко отношение и към продънения банков надзор, който е трябвало навреме да "подуши" и предотврати административно ставащото в КТБ още в зародиш! И се питаш, има ли в Наказателния кодекс параграф и алинея, която да праща в затвора служител заради съзнателно (при това, доказано!) неизпълнение на служебните си задължения!

В тоя кюп са и другите двама подуправители на БНБ - тях Цацаров, ако все пак се вразуми, също не трябва да забравя!

- Нека потърпим и видим ще се престраши ли главният прокурор, когато синдиците приключат работата си, да захапе и нашумелите напоследък т. нар. "цесионери", тарикатите, начело с министър Вежди Рашидов и бившия премиер Иван Костов!, които приложиха светкавично и по брилянтно-ганстерски начин така нареченото прихващане на кредити с депозити! Тези Александър Матросовци на собственото си благо показаха чудеса от храброст, за сметка на останалите вложители, и успяха буквално в 89-ата минута да спасят парите си в КТБ, други пък, също с незаконни банкови операции, се изхитриха и успяха да се вместиха в лимита на гаранционния фонд, спасявайки по тоя начин по 100 000 евро от милионите си! Няма лошо, но как изглеждат нещата през очите на другите, които не направиха това!

- Къде дрема и прословутият ДАНС; има ли Писанчев сметки в КТБ, ходил ли е и той, горкият, в кабинета на Цветан Василев - много ясно е, че неговите посещения, ако има такива, са вписани не в портиерската, а в "почетната" тетрадка на гостуващите в КТБ - там по всяка вероятност са написани имената и на други видни българи, главно политици, бизнесмени, културни дейци, спортисти, и т.н. Да, ама на финансовите разузнавачи на Писанчев това им е била работата, наистина ли - както се твърди - ченгетата със заплати "до тавана", както прокоратурата - са дремали и са си чоплели носа, докато банката е била ограбвана, или само са се правели, че дремят - ето още работа за Цацаров, с която той явно отказва да се захване, и защо ли! Дали пък бившият шеф на ДАНС не му е скъпа дружка, съученик, приятел от махалата, или нещо такова!

В тази групичка потенциални клиенти на Цацаров е и позабравеният вече бившият главен секретар на МВР, многоуважаваният генерал-майор Светозар Лазаров - помните ли го! Като пиявица се беше впил в държавната софра това момчурляче, едва го отстраниха от бозката - този полицейски корифей (помним акцията му в Лясковец!) и шефът му, бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, и той, като един друг войн на ДПС - Пламен Орешарски, също проспа - уж, де! - бая държавни работи и сега се е скрил в миша дупка - разбирай в т. нар. Библиотекарски институт с Шестака Димитър Иванов начело! В очакване на удобния момент - те си знаят за какво!

- Не му ли е интересно на Цацаров да разбере и друго - защо три месеца преди КТБ да се разклати Орешарски и финансовият му министър Чобанов наредиха на държавните фирми да извадят авоарите си от нарочената банка, а когато се разбра, че Василев и Пеевски - който също целево си изтегли малко по-рано милионите от КТБ, ще фалират съзнателно трезора, не реагираха за да го спасят, така както спасиха ПИБ, другата нарочена за разклащане! Орешарски и Чобанов, каза го и премиерът Борисов, са съучастници в ограбването на КТБ и държавата със (засега!) 4,3 млрд. лв.! И трябва двамцата да си кажат - кого послушаха, какво целяха и колко получиха за това! Пак работа за Цацаров, от която той бяга като дявол от тамян!

Има и друга прокурорска клиентела на аферата "КТБ", но нека е дотук. С добавката, че ако иска да е честен и да си върши работата, Цацаров трябва да се самосезира и за... самия себе си. Факт е, че той и ведомството му бяха, които първи внушиха страх у населенето от повсеместна банкова кризата! По-специално, от чудовището КТБ. Цацаров прати хората си в централния офис на Цветан Василев да го обискират! Е, после се извини - чудо невиждано, Главна прокуратура да се извинява - направили грешка, цял свят ни се изсмя! Пак Цацаров арестува по искане на приятелчето Пеевски трима невинни, които уж искали да убият съдружника на Василев по негова поръчка, разбира се; Цацаров и на тях се извини, което, обаче, не отменя иска на "погрешно" арестуваните - към кого? - към държавата България, разбира се, за обещетения към съда в Страсбург - три по 100 000 евро, които, досещате се, кой ще плати! Във всеки случай не Сотир Цацаров! Злите езици говорят, че точно заради собстеното му участие в аферата "КТБ" главният прокурор не предприема нищо (или почти нищо) за разплитане на кълбото!

Накрая? Стига сте ни залъгвали с разните списъци - портиерски, слугински, сектетарски. Извадете истинския списък на лицата и фирмите, които са теглили кредити от КТБ. И най-вече - на лицата и фирмите, получили необезпечени кредити от КТБ. Цветан Василев е откраднал парите, той е , така да се каже, главният крадец, но - правейки се на Робин Худ - голяма част от тях Робин Худ е рездал на частни лица, частни фирми и всевъзможни организации, приклекнали на четири крака на килмчето! Ако Цацаров още малко пасува, предложението за инпийчмънт на главния прокурор ще стане от пожелателно задължително! И после - по румънски!

Автор: Валентин Стоев

Станете почитател на Класа