Темида и подкупите

Магистрат с подкуп хванаха вчера органите на реда. Новината, че Юрий Маринов, съдия от Кюстендилския окръжен съд, е заловен с рушвет от 24 хиляди лева, беше огласена на нарочна пресконференция.
Това, че магистрат е хванат с подкуп, не е сензация. Такива бяха хванати на няколко пъти и сумите бяха сериозни. По-интересно е какво се случва след това. Защото практиката показва, че магистрат магистрата око не вади и всички заловени досега се измъкнаха. Единият доказа, че взел парите назаем, другият – че не са негови и т.н. Нищо чудно и Маринов да пробва същата схема. Сега е моментът хората с тоги, които раздават правосъдие у нас и за което им плащаме, да отсъдят справедливо. И да покажат, че имат воля за промяна.
В противен случай ще се наложи спешно да изпълним препоръката на бившия президент на Франция Жискар д'Естен, която той отправи при срещата си с премиера Бойко Борисов. А именно: да освежим съдебната си система, което означава само едно – да я подновим с нови кадри. Които преди това да минат на тест за лоялност към държавата.

Станете почитател на Класа