Млада жена и 5-годишното й дете загинаха при взрив

Станислав Савов

29-годишната С. М. и 5-годишният й син загинаха вчера сутринта след взрив пред гараж в Разлог. Другото дете на загиналата - 2-годишно момченце, също е пострадало и е в болница с опасност за живота, съобщиха от МВР. Жертвите са съпругата и двете деца на собственика на гаража - 37-годишния Явор Мандраджиев. Предполага се, че експлозивът е задействан чрез мобилен телефон, когато жената е отваряла гаража, за да заведе синовете си на детска градина. Пострадалите са били откарани веднага в местната болница, където малко по-късно майката и единият й син са починали. Според версиите случилото се е дело на конкуренти в бизнеса.
По данни на МВР Явор Мандраджиев е криминално проявен и е регистриран в полицията за измами и рекет. Той има и условна присъда за незаконно преминаване на границата. За Мандраджиев се твърди, че държи заведение в центъра на Разлог, дървообработваща фирма и хотел в Банско.
Вътрешният министър Цветанов коментира, че Мандраджиев се е занимавал с „всички дейности, срещу които МВР противодейства“.
"От негова страна преобладава мълчанието, отколкото да сподели евентуалните притеснения от посегателството върху неговото семейство", обясни Цветан Цветанов.


Станете почитател на Класа