България победи Черна гора с 4:1

България победи Черна гора с 4:1 в мач от осма квалификационна група на зона „Европа”.
Резултатът бе открит от Йоветич в деветата минута. Далечният му удар остави безпомощен Иванков и топката влезе в горния десен ъгъл на вратата. В последната минута на полувремето Кишишев изравни с шут от около 15 метра. В 49-ата минута влезлият като резерва на мястото на Кирил Котев Димитър Телкийски вкара втори гол за българите. Той получи топката от Бербатов и без проблем отбеляза от близко разстояние.
Футболистът на Манчестър Юнайтед вкара третото попадение за нашите в 84-ата минута от дузпа. След пас на Манолев той бе фаулиран от Фатич в наказателното поле и реферът отсъди удар от бялата точка. Бербатов не сгреши и направи 3:1. В последната минута на двубоя Валери Домовчийски оформи крайното 4:1 след пас на Бербатов.
През първата част черногорците отправиха доста опасни удари пред българската врата, но Иванков бе на висота и не допусна второ попадение. Защитата на нашите се представи доста колебливо и на няколко пъти допусна Йоветич и Дамянович в непосредствена близост до вратаря. Оживлението в състава на България настъпи след 30-ата минута, когато Манолев и Бербатов имаха шанс да вкарат, но Полексич изби и двата удара. Бербатов пропусна изгодно положение минута преди гола на Телкийски в началото на втората част. Манолев центрира към него, но той вместо да стреля, реши да подаде на Рангелов и атаката пропадна.
В 65-ата минута гол на Бербатов с глава бе отменен от финландския рефер Асумаа заради засада. В 67-ата минута Мартин Петров би силно от фаул, но Полексич не допусна трето попадение във вратата си.
Селекционерът на Черна гора Зоран Филипович пусна в игра звездата на отбора Мирко Вучинич, който изненадващо бе оставен на пейката. Минути след като се появи на терена той навлезе опасно в наказателното поле, но стреля в тялото на Иванков.

/Агенция "Фокус"/

Станете почитател на Класа