Цветанов: Всяка седмица 19 българи загиват в катастрофи

Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов направи обръщение по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.
В него се казва: „С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. През 2009 година денят е 15 ноември. На тази дата да почетем паметта на хилядите загинали без време по пътищата на страната ни при пътно-транспортни злополуки.
Всяка седмица 19 българи - мъже, жени и деца приключват своя жизнен път заради чужди или свои грешки на пътя. И докато нещастията, причинени от катастрофи се отчитат като статистика, семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и болка до края на живота им.
Повечето от тези инциденти са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Необходими са ни повече толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до невъзвратими загуби. Да приемем нарушенията на правилата за движение като заплаха за здравето и бъдещето!
На този ден нека си спомним за тези, които не са между нас, да почетем тяхната памет и изкажем съчувствие към семействата им!
Нека заедно - всички институции и участници в движението, с повече воля и упоритост обединим усилията си и направим нашите пътища по-безопасни за всички“ се казва в обръщението на министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа