МФ разсекрети още един доклад за съответствие по проекти

Министерството на финансите разсекрети Доклад за съответствие за проекти, финансирани по програма ФАР и програма ИСПА, Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, съобщиха от МФ.
Одиторът в доклада изразява мнение за съответствието на вътрешните контролни процедури, прилагани във ФРПИ за проектите по програма ФАР и програма ИСПА за периода 1 януари 1999 - 31 март 2008 година, в това число и контролните процедури, прилагани при провеждане на тръжни процедури и сключване на договори, както и извършване на плащания и счетоводно отчитане. В доклада може да се намери и квалифицирано мнение, свързано с договарянето по програма ИСПА и недостатъци при спазването на административните изисквания при отделни тръжни процедури и оценки. Според одитора значимостта на срещнатите при одита ограничения е довела до изразяването на отказ от мнение, относно ефективното прилагане на процедурите за контрол във връзка с проектите по програма ФАР във ФРПИ. В хода на одита са установени редица конкретни недостатъци и слабости свързани основно с липсата на ясни доказателства за това как ФРПИ гарантира ефективното и ефикасно управление на проектите по отношение на отговорностите си в тръжните процедури и извършване на плащанията.
БГНЕС припомня, че в началото на седмицата МФ публикува скандалните договори с британската фирма Краун Ейджънтс, които в продължение на 8 години бяха скривани от българската общественост. Договорите са публикувани на интернет адреса http://www.minfin.bg, в категория „Декласифицирани документи".

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа