Симеон Дянков: По 80% от мерките имаме консенсус

По около 80 процента от мерките намерихме консенсус. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков след повече от 3-часовата среща между представители на правителството, работодателите и синдикатите, предаде репортер на БГНЕС.
Финансовият министър изтъкна удовлетворението си от проведената среща и заяви, че е чул някои доста иновативни мерки. “На мен една огромна част от мерките много ми харесва”, обясни той. За останалата част от мерките синдикатите и работодателите ще направят допълнителен анализ, който ще предоставят на финансовото ведомство до заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник. Има някои мерки, с които искаме да намалим безработицата и да се създадат нови работни места, изтъкна Дянков. Постигнат е 100-процентов консенсус по мерките, касаещи фиска. По някои от другите мерки за по-активна работа и използване на Българската банка за развитие имаше много интересни мерки и идеи, които трябва да се доразработят.
Председателят на БСК Божидар Данев изтъкна, че ще започнат тематични заседание на НСТС, като първото най-вероятно ще е на тема здравна реформа. “Не отиваме към бюджет на мизерията, искаме да увеличим приходите. Без допълнителни средства трудно ще излезем от кризата”, подчерта Данев.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа