Пет години и единадесет месеца затвор за „Пинко”

Районният съд в Плевен осъди известния в криминалните среди Али Помаков – по прякор „Пинко” за трафик на хора, склоняване към проституция и изнудване, предаде кореспондентът на БГНЕС В Плевен.
Присъдата от 5 години и 11 месеца при първоначално строг режим и глоба от 18 хиляди лева е постановена по обвинителен акт, внесен от прокурора Росен Кръстев от Районна прокуратура –Плевен и в резултат на разследване на престъпната дейност на Али Помаков.
Районният съд е приел за доказано, че през периода месец май 2005 –септември 2008 г. Помаков е набирал и транспортирал от Плевен до курорта Слънчев бряг жена на 25г., към момента на извършване на деянието, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й. Пинко обещал да й плаща 50 % от сумите, които ще заработва като проститутка. При същата уговорка Помаков превел през границата същата жена и я транспортирал до град Крефелд ФРГ, където тя продължила да проституира за него.
Освен това в хода на делото е доказано, че през периода месец ноември 2008 г – 15.08.2009 г. Помаков чрез заплашване с физическа саморазправа, изнудил Х.З.С. от град Плевен да му предаде сумата от 350 лв. и го заплашвал с насилие с цел да го принуди да се разпореди със сумата от 1 650лв. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжния съд в Плевен. /БГНЕС

Станете почитател на Класа