Мартин Димитров: Развалянето на Синята коалиция довeде до тoзи лош резултат

Казах им, че развалянето на Синята коалиция ще доведе до ситуация, в която никой няма да влезе в парламента. Но е много глупаво и много нечестно към десните избиратели това, което се случи, защото те нямат представителство в момента. Така Мартин Димитров, лидер на СДС в периода 2008-2012 г. и съпредседател на Синята коалиция, коментира пред Нова телевизия оставането на СДС и ДСБ вън от парламента, както и оставките на лидерите на десните формации. Димитров припомни, че Синята коалиция е получила 7% от гласовете на изборите през 2009 година, при най-голямата вълна за ГЕРБ 2009 г. Бившият съпредседател на Синята коалиция е сигурен, че ако имаше Синя коалиция на изборите на 12 май, тя щеше да получи над 10% от гласовете.

„И защо я няма? От алчност и глупост на определени хора”, изтъкна Мартин Димитров.

По думите му, природата не търпи вакуум и според него в следващите месеци ще бъде направена нова дясна партия, която ще включи в себе си хора от СДС, от ДСБ, може би от „България на гражданите”, представители на гражданското общество, а защо не и хора от „Зелените”.

Понякога, след неприятни събития, се ражда нещо ново и смятам, че ще бъде точно така, прогнозира Мартин Димитров. Той е категоричен, че днес е невъзможно преучредяване на СДС, дори и някога това да е било възможно – на този етап България вече има нужда от нова дясна партия.

Мартин Димитров оцени като правилен ход оставката на лидера на ДСБ Иван Костов и препоръча да се даде път на младите като Радан Кънев и Петър Москов.

Станете почитател на Класа