Събудете се, призова Станишев

„Аристотел е казал, че за да си извън обществото, трябва да си бог – Богът вече го няма. Беше възвеличен култът на силата, на политическата чалга, време е да върнем нормалността. Всеки трябва да поеме своя кръст за спасителен план – с ясен бюджет и визия за бъдещето”. това заяви от парламентарната трибуна на 42-то Народно събрание лидерът на социалистите Сергей Станишев. Въпреки политическите различия, всеки ще прави всичко възможно да подобри нещата според ролята, отредена му от българските граждани, каза още той.

Според Станишев, България е затаила дъх – какъв дух, тон и съдържание ще дадем народните представители на българския парламент. Гледат ни гражданите на ръба и отвъд отчаянието, със затаен гняв заради мизерията и несигурността, заради усещането за погазена справедливост.

Всички парламентарни групи са изправени пред изпитания, смята Станишев. „Чухме Борисов – дава някакви надежди, че може да има и поле за съгласие. Жалко, че в продължение на 4 г. с цялата власт, нещата не бяха такива. Радвам се, че ГЕРБ подкрепя нашата мярка за увеличаване на майчинските от 240 на 310 лв., но колко пъти беше предлагано?”, попита Станишев. И продължи: „Аз съм от старите народни представители. През 2001 г имаше ведрост. 2005 г. парламентът стартира с остра конфронтация, но се постигнаха компромиси и съгласие за еврочленството. 2009 г. една политическа сила влезе в НС като легион и така се държа 4 г.”. Според него българите са поискали дълбока, а не козметична промяна. За първи път от 1990 г. едно правителство си тръгна заради улични протести. Виденов си тръгна преди протестите, отбеляза Станишев. Вие създадохте виртуален свят на магистрали и асфалт, и реален, в който хората изнемогват, Събудете се, обърна се той към групата на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа