СГС даде ход на делото срещу Алексей Петров

Софийски градски съд (СГС) даде ход на делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов. Всички те са подсъдими по чл. 321, 321а от Наказателния кодекс за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на организация или група, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги.

В началото на заседанието стана ясно, че от деветимата призовани за снешното заседание свидетели са се явили трима, а един е на път към съда.

Това дело, известно също и като делото „Октопод”, засега се движи с голямо закъснение от всички предварителни графици за протичането му. Така например на заседанието на съда на 5 декември миналата година бе обявено, че до 11 април 2013 г. трябва да бъдат разпитани всички свидетели – нещо, което видимо не се е случило и до момента.

На 13 декември 2012 година състав на Софийски градски съд измени мярката за неотклонение на Алексей Петров от задържане под стража в домашен арест в София.

Станете почитател на Класа