Мерджанов: Оставката на Станишев би била огромна грешка

Оставка на лидер в този момент би било огромна грешка. Това каза Атанас Мерджанов, депутат от Коалиция за България, в предаването "Тази неделя" по бТВ. Мерджанов допълни, че е повече от важно в сегашния момент да има стабилизация, да се даде възможност правителството да работи, защото предстои да се приемат изключително важни закони.
Според него състоянието на ДАНАС и целия сектор "Сигурност" е доста критично, затова е необходимо да се назначи решителен човек, външен за системата, който да оправдае очакванията и да доведе до добри резултати. След разглеждане на няколко кандидатури изборът на министър-председателя е бил Делян Пеевки, обясни Мерджанов. Той напомни, че ситуацията е изключително напрегната и се налагат бързи решения в кратки срокове.
На въпрос, дали е имало задкулисни договорки при избора на Пеевски, Атанас Мерджанов отговори, че такива не е имало. Депутатите на ГЕРБ са имали възможност да останат в пленарна зала и да участват в дебат, но те са напуснали, обясни народният представител от КБ.
Атанас Мерджанов обясни, че в крайна сметка Пеевски се оттегля от заемания пост, но това не снема отговорността от БСП. "Ние се отнасяме с уважение към гражданския протест и ще се съобразяваме дотогава, докато има конкретни граждански искания", каза Мерджанов. На протестите се чуват призивите на ГЕРБ, които Цветанов е задал за предсрочни избори и нова Конституция, каза той.

Станете почитател на Класа