Тръгна подписка за свалянето на Станишев от лидерския пост на БСП

Членове на Националния съвет на партията пуснаха подписка за отстраняването на Сергей Станишев от лидерския пост, информира БНР. Поводът е подкрепата на Станишев за кандидатурата на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС. Един от инициаторите на подписката Румен Петков посочи, че Сергей Станишев лично е подкрепил Пеевски.

В същото време бившият вътрешен министър изтъкна, че оттук нататък най-важното е да се съхрани правителството на Пламен Орешарски.

Междувременно, Антон Кутев заяви, че няма основание за промяна на ръководството на БСП. Това е вътрешнопартиен проблем, а не на улицата. Кутев каза, че "ако сравним ситуацията на Бойко Борисов през 2001 година като главен секретар на МВР, със ситуацията на Делян Пеевски в момента, не е в полза на Борисов."

По думите му, ако през 2001 година имаше гражданско общество, Бойко Борисов нямаше да е главен секретар.

Соред Кутев е нормално като си в политиката да направиш грешки. Нормално е като направиш грешки, да се изтеглиш от политиката, каза Кутев.

Кутев заяви, че в сряда Делян Пеевски ще бъде освободен, но не знае кой ще бъде предложен за този пост: "Лично аз се надявам, че новият човек ще влезе с бутоните в системата." Според депутата, ако проблемите с престъпността не бъдат решени много бързо, това може да застраши и правителството.

Относно бъдещето на последното Кутев коментира, че най-важното е то да задвижи икономиката, но това няма как да се случи, ако има нови избори.

Той прогнозира и че през есента високите сметки за ток отново ще се окажат основният проблем.

Станете почитател на Класа