Цветлин Йовчев: Гарантираме сигурността на хората

Тази вечер и в последните дни имаше определени немалки групи от хора, които целяха предизвикване на ескалация на напрежение. Това каза в интервю за БТВ министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Това, което смятаме да направим, е да направим всичко възможно да не пострадат хора, да гарантираме сигурността както на тези, които са в парламента, така и отвън. Всички действия на полицията са насочени натам. Ще планираме какво трябва да се прави оттук нататък в зависимост от обстановката”, обясни министърът.
„Полицията се държи перфектно, не се подаде на провокацията, независимо от направените опити. Ясно се видя, че полицията запазва спокойствие, пази и протестиращите, и хората, които охранява”, добави Йовчев. По думите му има арестувани протестиращи, които грубо са нарушавали обществения ред. Има и леко пострадали полицаи.
„Аз не мога да дам разпореждания на НСО. Агресивната част от протестиращите отвън не прави разлика между журналисти, служители в парламента, народни представители. В тази ситуация не е разумно да се правят опити, които по-скоро ще провокират протестиращите отвън и ще доведат до насилие. Имаме достатъчно сили, за да гарантираме сигурността на хората, които са вътре”, каза още Цветлин Йовчев.

Станете почитател на Класа