Манолова: Хората в протестите са платени

Хората, които участват в протестите, са платени, заяви  по Нова телевизия Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание от БСП.   „Сумите през лятото са 30 лв. за пенсионер, 50 лв. за гражданин, за семейство с дете цифрата е над 100 лева и много хора се хвалиха, че така са си обезпечили лятната почивка“, каза  тя .  Според нея този ценоразпис е публично известен и има много свидетелства, че протестиращите са платени.
Мая Манолова каза, че много от хората, които са дошли с автобуси от страната, за да се включат в протестите в София, са организирани. 
„От община Дупница до София пътуват протестиращи, в случаите когато има подкрепа на протеста от хора с автобуси от страната. Протестният туризъм е стимулиран и организиран“, каза тя. И допълни, че участниците в контрапротеста да са стимулирани по какъвто и да било начин.

„Нито преди, нито сега някой от БСП си е позволявал да използва зависимост от работа или да плаща за контрапротестите“, съобщи Манолова. „Защо да има кауза оставка на правителството, а да няма кауза подкрепа на кабинета“, попита тя и  обясни, че структури на левицата са помагали за организацията на контрапротестите.

Попитана кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС, Манолова отговори, че е тя.

„Ако това ще внесе спокойствие, приемете, че аз съм предложила Делян Пеевски за председател на ДАНС. Изненадвам се от повтарянето на темата, това стана преди 3 месеца, оттогава изтече много вода, за това действие беше поета политическа отговорност от партиите, които подкрепят правителството“, обясни Манолова.

Относно промените в Изборния кодекс, Манолова разясни, че с тях трябва да се предотврати злоупотребата с бюлетини.
"Според мен трябва да се опитаме, това е предизвикателство пред мен, да убедя хората, че трябва да се предотвратят манипулациите по време на избори. За да не се случва повече случаят в "Костинброд", бюлетините ще имат уникален номер”, съобщи Мая Манолова.

Станете почитател на Класа