Борисов: На Орешарски му дърпат конците

Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците в София, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, цитиран от "Фокус". "Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни входове, откъдето трябва да влизат управляващите. Всъщност това, откъде влиза Орешарски, показва, че той не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан" - коментира Борисов.
Тези хора трябва час по-скоро да си ходят - каза Борисов. БСП и Сергей Станишев нямат нито един спечелен избор срещу мен; досега винаги съм ги бил. Нито Местан има победа срещу мен, нито Сидеров има победа срещу мен, каза Борисов. Виждате този срам вчера в парламента, когато цяла Европа скърби за Вилфрид Мартенс, и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а "Атака" излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. "Атака" е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време - ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици. А благодарение на тези хора, в България са дошли стотици милиони евро", каза още Бойко Борисов.
Умисъл на управляващите към кмета Фандъкова видя Бойко Борисов в изпращането на голямата част от нелегалните бежанци в столицата. „Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70 процента от бежанците, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи", заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен. Той нарече видяното в кв. „Овча купел" „гротескна ситуация", тъй като на близко разстояние са училище, детска градина, жилищни блокове и мястото за настаняване на бежанци.
"Тези хора вече четири месеца само говорят глупости за полети, с които аз съм проверявал изграждането на "Тракия", за разни инициали. А защо при тройната коалиция, когато Румен Овчаров беше вицепремиер и Вальо Топлото написа "Р.Овч." не направиха анкетна комисия кой стои зад тези инициали? Единственото, което могат, е да хабят енергията на обществото, вместо да продължим започнатото от нас и България да се измъкне от кризата", каза Борисов.

Станете почитател на Класа