Бареков: Плевнелиев е еднопартиен президент

Докато Борисов и Местан не се разберат задкулисно, няма да се определи дата за предсрочни избори. Плевнелиев е на повикване и докато Борисов не му определи датата, президентът няма да се задейства. Той е еднопартиен президент. Това заяви председателят на „България без цензура" Николай Бареков в студиото на „Гореща точка" по ТВ7.
Бойко Борисов се провали като министър-председател. Припомням, че последните двама премиери - Орешарски и Борисов, бяха изгонени с камъни и пръчки.
Преди тях имаше двама премиери, които бяха професионалисти. Единият беше Иван Костов, който въпреки огромните минуси в управлението си извърши тежки реформи. По негово време бях лидер на младежкото СДС в Пловдив.
Другият добър премиер беше Симеон Сакскобургготски, даде оценките си лидерът на ББЦ. Той заяви, че се надява да наруши традицията да гонят премиерите в България със сила, като следващ министър-председател. „Аз съм единствен политически играч, който е на светло. Обявих, че няма да правя тъмни сделки с други партии, а в събота Националният съвет на регионите на ББЦ ми даде мандат да разширявам коалицията и това е публично известен факт", допълни той.
Николай Бареков заяви, че ако се гласува за Бойко Борисов, избирателите ще получават в комплект с него и Местан. За разлика от Борисов, който иска да спре социалните плащания и пенсиите, Бареков заяви, че ще затегне коланите на обръчите от ГЕРБ и ДПС. БСП е в критична ситуация, а Сергей Станишев е държанка на Пеевски и Местан, смята той.
„Бойко Борисов беше на частна визита в САЩ, където си е платил куверт за участие на енергиен форум заедно с Дянков. Важният въпрос е Дянков като новия министър на финансите ли си общува с Борисов или като представител на Путин. Борисов иска да стане премиер, за да прибере 80% от бизнеса на гражданите подобно на модела на Путин. Той искаше това още по време на мандата му и го знам лично от него", посочи Бареков.
Имам безупречна репутация, образование, зная езици и заради това е бързият възход в политическата ми кариера. С групата на Европейските консерватори и реформисти работим от половин година. Те са най-елитният парламентарен клуб в ЕП. Там членуват Дейвид Камерън, Ярослав Качински, Вацлав Клаус и се влиза много трудно, а аз бях приет с пълно единодушие.
Сега заминавам за Хърватска и там като член на Изпълнителното бюро на ЕКР ще стартирам процедура за членство на ББЦ в Алианса на Европейските консерватори и реформисти.

 

Станете почитател на Класа