Атанасов: Убийството на Пеевски е изфабрикуван сценарий

Спрени европейски пари и няколко милиарда от „Газпром", които се отдалечават от „корпорацията ДПС" са в основата на последните събития в държавата - това е изводът от участието на Атанас Атанасов и Мехмед Дикме в студиото на „Тази сутрин".

Според някогашния шеф на контраразузнаването и бивш депутат, убийството Делян Пеевски е абсолютно измислен и изфабрикуван сценарий за отклоняване на вниманието и отлагане оставката на кабинета. „Няма поръчка, това е измислица, няма такова нещо. Ако някой поръчва някого, това не се чува по телевизията", заяви Атанасов.

Правителството е сключило договори с „Газпром" за „Южен поток" след изборите, което е „невероятен скандал", посочи той. Става въпрос за няколко милиарда, които няколко играчи трябва да разделят. „Дали тези пари се отдалечават от „корпорацията", аз не зная", каза Атанасов.

Бившият член на ДПС Мехмед Дикме посочи, че в момента се правят ненужни на държавата разходи, целта на които е да захранват обръчите от фирми. „Държавата е в изключително тежко състояние, горко на този, които я вземе след изборите", заяви Дикме.

Отношенията между Пеевски и Василев са били обтегнати още преди изборите, посочи той и добави, че „когато говорим за г-н Пеевски, трябва първо трябва да говорим за г-н Доган".

При Доган винаги става въпрос за много пари, а в момента има спрени европейски средства, отбеляза Дикме. „Тези, които управляват в сянка, имат строителни компани (...) в момента, в които се спират обществените поръчки, едните навлизат в други територии", подчерта Дикме и насочи вниманието към компаниите, определени да строят „Южен поток".

„Хората трябва да си дадат сметка искат ли ДПС да участва във власта. За да има реформи, ДПС трябва да мине ефективно в опозиция", настоя в заключение Атанасов.

 

Станете почитател на Класа