БСП няма да предлага дата за избори на КСНС

БСП няма да предложи дата за провеждане на парламентарни избори на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Ангел Найденов след заседание на Изпълнителното бюро на БСП на "Позитано" 20.

По-скоро могат да бъдат предложени политически консултации, по време на които да се вземе решение за датата на изборите, заяви Найденов пред журналисти.

Не очаквам утре да бъде фиксирана дата за предсрочните избори, но нека да оставим и пространство за изненади от утрешното заседание на КСНС, каза Найденов.

Той припомни, че на лидера на БСП е даден мандат да проведе разговори и консултации с политическите партии и институциите, за да се види кога е подходящият период за провеждане на избори.

Продължаваме да държим на бързи парламентарни избори,
които трябва да бъдат съобразени и със задачите, които предстои да бъдат реализирани в рамките на дейността на правителството, и на НС, каза той. Въпреки това Найденов уточни, че БСП не се обвързва с конкретна дата и коментира, че датата 28 септември била точно толкова подходяща или неподходяща, колкото всички останали дати в края на септември или началото на октомври.

"Оставката на правителството е продукт на определянето на периода и на датата на изборите.

След тази оставка текат определени срокове, обвързани с указа на президента, в който трябва да бъде определена датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори. Не може оставката да предшества разговорите и мнението на политическите формации", подчерта Найденов.

Запитан за тезата правителството да подаде оставка след КСНС утре, Найденов заяви, че на днешното заседание на Изпълнителното бюро на БСП не е обсъждана такава позиция или подобна стъпка.

 

Станете почитател на Класа