Манолова готви стратегии за промени в БСП

Нормално е острите критики и активното поведението на БСП да предстои предвид важните закони, които се приемат. Предстои приемането на цели три бюджета – държавният, на НЗОК и на ДОО и тогава ще предизвикаме повече интерес в медиите, защото ще излезем със своите предложения. Освен това с част от колегите в БСП готвим алтернативна стратегия, с която да има промяна в партията. Това заяви червеният депутат Мая Манолова.

Не съм част от кръга „Станишев" или от кръга „Миков". Аз съм част от много по-широк кръг и тепърва ще представим предложенията и стратегиите си в органите на БСП, подчерта Манолова пред Нова телевизия.

Мисля, че е крайно време да се спре с темата „Петър Москов". Той се извини, макар че в европейските държави подават оставка, каза Манолова. Тя изгледа на живо как лекарите поставиха на линейки плакати в подкрепа на здравния министър и заплашиха, че ще преминат в безсрочна стачка, ако нещата не се променят. Нормално е да има такава реакция от „Спешна помощ", но не е нормално министърът да реагира емоционално. Москов се държи в стил ранния Бойко Борисов – ние ги лекуваме, те ни бият, смята Манолова.

В новия бюджет на НЗОК няма никакви реформи – занимавахме се с поведението на Петър Москов, а не с реформите. Бойко Борисов и Румяна Бъчварова обещаха да представят управленската програма на правителството и това вече трябваше да е станало по техни думи, но още я няма. Не знаем за какво ще харчим над 8 млрд. лева дълг, възмути се Манолова. И започна да изброява как по времето на Орешарски БСП помагала на майки, пенсионери. Тук Виктор Николаев я прекъсна с думите: „Ако беше толкова хубаво, щеше да се види на изборите".

Във връзка със скандала в съдебната система, Манолова заяви, че няма да защитава юристи, които са заподозрени. Но трябва да има процес, да е ясно, а не така по медиите да се раздават присъди, подчерта червеният депутат. Нека видим какво предлагат управляващите – Реформаторите отрязаха парите за електронно правосъдие и виждаме само упражнение в приказки. Не са внесли нито един закон по темата, каза Манолова. И пак заяви, че БСП не е трябвало да влиза в управлението

Станете почитател на Класа