Карадайъ: Ще поискаме да участваме в управлението при ясни приоритети - да възстановим държавността!

Карадайъ: Ще поискаме да участваме в управлението при ясни приоритети - да възстановим държавността!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.02.2021
  • Share:

 

Държавник като г-н Доган се ражда на 100 години веднъж. И той ще бъде оценен от историците, дали го искаме това или не. Той има принос за евроатлантическата насоченост на България. В този смисъл номинациите на г-н Доган са нещо естествено в нашата партия, Държавник като г-н Доган се ражда на 100 години веднъж. И той ще бъде оценен от историците, дали го искаме това или не. Той има принос за евроатлантическата насоченост на България. В този смисъл номинациите на г-н Доган са нещо естествено в нашата партия. Друг е въпросът, че г-н Доган вече 9 години не участва в политическия живот на страната. Но някои търсят начини да се качат на широкия гръб на г-н Доган, за да бъдат видяни на политическата сцена.

 

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в студиото на Панорама по БНТ.

ДПС прави политика за следващите десетилетия с ясно визионерство.

 

Сегашното политическо време напомня зората на демокрацията. Очакваме да има много повече разум, отколкото емоции, подчерта Карадайъ в отговор на въпроса какво очаква след изборите.

 

Всички партии участват в изборите, за да ги спечелят и да стигнат до властта. Въпросът е за какво е тази власт. За ДПС властта никога не е била самоцел, а инструмент за реализиране на програма за управление на страната. Това коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира   на Панорама.

 

И добави: Властта е само, за да може да се подобри качеството на живот на хората в държавата.

 

За последните години ние не успяхме да дефинирраме национални приоритети. ДПС дали е на власт или в опозиция, винаги има държавническо поведение, категоричен бе Кардайъ.

 

Председателят на ДПС беше категоричен: "Ние не можем да бъдем във власта, която няма цели и посока. Властта е за преследване на определени цели. В последните 11 години държавата върви на инерция, без ясни приоритети, без програма за ускорено развитие. Сегашното управление няма цел и посока. България не е абонирана да бъде последна в ЕС. Бъдещото поколение не е призвано да им завещаем дъното в ЕС". Това беше критиката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ към правителството на Борисов.


От 4-5 години повтаряме, че имаме програма за ускорено икономическо развтие на страната. Нашите приоритети са чист въздух, чиста храна, чиста околна среда, високо технологии, посочи той.

 

Ще поискаме да участваме пряко в управлението при ясни приоритети - ние имаме ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната. Трябва да изберем пътя, по който ще се развива страната, поясни още председателя на ДПС.

 

На въпрос с кого ще е в коалиция ДПС, Карадайъ отговори: Ще сме с този, който приеме програмата за ускорено икономическо развитие на България.

 

Политиката анти- ние я виждаме вече 30 години и тя не води до резултат.

 

За да може да се реализират национални проиритети - като основа не може да служат омразата, разделението и агресията, подчерта Карадайъ.

 

Призоваваме останалите политически сили да приемат програма за ускорено икономическо развитие на страната.

Много е рано да се говори отсега за коалиции след изборите.

 

Най-важното е да възстановим нормалността в политиката, демокрацията и държавността в страната, каза Карадайъ и призова да се гласува на изборите. 

 

На въпрос дали очаква пренареждане на картите след изборите Карадайъ отговори: “Сегашното икономическо и политическо време напомня зората на демокрацията. Моите очаквания са в следващия парламент да има много повече разум и по-малко емоции.”

 

 

 

Станете почитател на Класа