Лондон е най-скъпата дестинация за почивка

Лондон е най-скъпата туристическа дестинация, установи проучване на вестник "Сънди телеграф". Изданието сравнява туристическите разходи в 11 топдестинации в света - Сидни, Хонконг, Париж, Берлин, Рим, Единбург, Ню Йорк, Дъблин, Барселона и Сидни.
Оказва се, че за разглеждането на забележителностите в британската столица се плаща най-много в сравнение с таксите, които се събират в основните туристически центрове по света.
Най-скъпо в Лондон е посещението в Музея на восъчните фигури на мадам Тюсо - 85 лири. Доста солени излизат и туристическите обиколки на града с автобус. В Лондон подобен тур струва на семейството 65 лири, а в други градове цената се движи от 24 до 56 лири. Припомняме, че в София от миналата година също има подобна туристическа услуга и цената на билета е 20 лв. Туристическите фирми, които организират екскурзии в Лондон, казват, че за сметка на това в британската столица има много забележителности, които се разглеждат безплатно.
В Лондон семейство от 4 души трябва да изразходва за разглеждането на 10-те най-големи туристически забележителности с платен вход сумата от 549,30 британски лири, докато в Париж, който е на второ място в своеобразната класация, за същото ще са му нужни 386 лири.
В същото време анкета на сайта tripadviser.com постави Лондон в категорията най-мръсен и с най-лоша храна. На трето място сред топдестинациите е Ню Йорк. Там 4 души трябва да похарчат за разглеждането на 10-те най-големи забележителности 376 паунда. Четвъртата позиция е за Рим с разходи от 216 лири. Петото място е за Барселона с 269 паунда. Следват Сидни - 327, Единбург - 311, Кардиф – 251, и Хонконг - 245. Най-евтин в списъка на градовете е Дъблин, където за посещение на 10 забележителности туристът плаща само 180 лири.


Купеста облачност надвисна над европейския туризъм

Експерти очакват "купеста финансова облачност" да обхване европейския туризъм през летния сезон, пише Eubusiness. Заетостта в хотелите на Стария континент драматично пада, като резервациите в Прага са се сринали с 19%, в Будапеща - с 20%, в Париж, най-посещавания град в света - с 5%. В Испания през първото тримесечие на годината резервациите падат средно с 15%, като около 60 хиляди души от туристическия бранш са загубили работата си вследствие на негативните тенденции. Според последните прогнози европейският туристически бранш ще отчете спад на печалбата от 3,5% до края на годината.

Станете почитател на Класа