Майкъл Катакис снима, пише и сънува

Майкъл Катакис пътува, снима и пише за пътуванията си. „Пътешественикът”, която излиза на български с логото на „Унискорп“, се състои от етюди, писма, есета, записки от дневник, миниатюри за места, които авторът е посетил. Една проницателна и просветляваща книга за света – нито роман, нито пътепис или туристически гид. Записките в книгата са лични и съкровени споделяния, като писма от скъп и близък приятел, от което идват непосредствеността и интимността на творбата.
Катакис притежава завладяващата способност да почувства най-същественото за мястото и да го предаде по уникален начин на читателя. Гласът на автора е такъв, че почти те кара да помиришеш билките, тревата или прашната земя. Типично за Катакис е, че винаги представя на преден план хората, които среща по пътя си. Неговият начин на писане поражда истинска наслада и жажда за пътешествия.
Снимките на Майкъл Катакис са включени в стотици изложби, книги и албуми. През 1989 година творбите му присъстват в каталога „75 години фотография с „Лайка”, през 1991 някои от неговите работи са избрани за календар на „Амнести интернешънъл“. През 1999 г. Катакис става член на Географското кралско дружество в Англия.


Станете почитател на Класа