И Карен Рамирез избра Sofia Live Club

Британската соул изпълнителка Карен Рамирез идва за първи път у нас, за да пее в Sofia Live Club, на 13 ноември. Събитието е организирано с ценната подкрепа на Bushmills и Grolsch.
Карен е от емблематичните представители на серията от издания Café del Mar. Нейният хит Troubled Girl освен в четвъртия диск от поредицата, записан през 1999-а, четири години по-късно намира място и в престижната компилация Café del Mar - The Best of вече в испанска версия.
Карен е особено популярна още с парчета като If We Try, Lies, Don't Play, а нейната версия на песента на Everything But The Girl Looking For Love я изкачва до челните позиции в чартовете за сингли във Великобритания и Щатите. Голяма част от творчеството на изпълнителката е многократно ремиксирано и интерпретирано на световната клубна сцена.
През 2009-а Карен подготвя нов албум, първи от три години насам. Част от парчетата са качени за прослушване в официалния й профил в MySpace и ще бъдат представени на живо в Sofia Live Club.
Карен е очарователна мулатка, родена в Тринидад и Тобаго. От малка се занимава с музика, защото баща й свири на ударни, а майка й е преподавателка по пиано. Момичето е надарено с красив глас, а амбицията да пее я отвежда съвсем млада на клубната сцена. Вокалите на Карен се отличават с удивителна мекота и благозвучие, а музиката, която създава, е екзотична смесица от джаз, соул, етно, латино. „Тя пее толкова съвършено, че напомня машинката на швейцарски часовник“, казват спецовете за Карен. Публиката е очарована от нейните парчета, изпълнени на английски, с латино привкус.
На 13 ноември гостите в клуба ще се насладят и на сетовете на две от най-качествените български lounge-chill out формации - Mind Trips и Free Will Society, които ще свирят непосредствено преди соло изпълнението на Карен Рамирез. Първата група е широко популярна не само у нас, създадена през 2001 година и натрупала солидна визитка като една от водещите групи в стила, добавяйки още House, Drum N’ Bass и Trip Hop в звученето си. Free Will Society е сравнително нова формация, но включваща добре известни на българската сцена музиканти начело с бившия вокалист на Gravity Co. Явор Захариев.

Станете почитател на Класа