Дъщерята на Диана Дафова подреди самостоятелна изложба

Младата художничка Лили Сотирова ще изненада ценителите на живописта с нетрадиционна изложба, която се открива на 11 март в Столичната библиотека на пл. „Славейков“ 4. Дъщерята на известната наша поп певица Диана Дафова е подредила големи маслени платна, съчетани с нейни авторски стихове. От малка Лили се увлича и по четката, и по перото. Стиховете й се появяват в интернет страници за литература и изкуство, в специализирани списания, а картините й - в някои столични галерии.
Лили е родена през 1987 г. в София.
.Завършва престижната Национална художествена гимназия „Илия Петров”, специалност живопис, през 2006 г. После усъвършенства уменията си в в колежа „Арт-Авангард“, където изучава тенденциите в модата, както и модния мениджмънт. Възхищава се и адмирира Салвадор Дали, Густав Климт, Вермеер ван Делфт, а от българите - Румен Статков. И уверено и настойчиво търси свой път в изкуството, без да подражава на никого. Лили планира да продължи обучението си в областта на живописта, модата и графичния дизайн.
С живопис Лили е участвала в няколко общи изложби, между които са „Впечатления от Прага”, „Другата реалност” и „Представяне на млади автори”, на ул. ”Шипка” 6 в София.
Младата авторка се представя успешно и на конкурса за стилисти и дизайнери ”Европейска изгряваща мода 2007“, организиран от Националния съвет по моден дизайн. След класирането получава сертификат за най-добри идейни проекти в раздел ”Вечерни облекла”.
Първата самостоятелна изложба на Лили Сотирова показва авторката далеч по-зряла и задълбочена. Уникалното в експозицията е съчетанието на слово и рисуване, които изразяват усещанията и търсенията на един млад човек в свят, изпълнен с различни енергии.
Характерно за творчеството на Лили е, че нейните картини са експресивни, изпълнени с цвят и всеотдайност . Предпочитанията й за стилове са към абстрактното изкуство.

Станете почитател на Класа