Сандра Бълок получи "Златна малинка"

Сандра Бълок взе "Златна малинка" за участието си в комедията All About Steve. Но на предстоящата довечера церемония за наградите „Оскар“ актрисата има всички шансове да получи приза за ролята си в друг филм - футболната драма The Blind Side.
Ден преди връчването на антиотличията основателят на фондация "Златна малинка" Джон Уилсън коментира, че тя може да стане първият човек, получил и двете награди в рамките на една седмица. Любимката на американците Бълок взе още една "Златна малинка" за същия филм - най-лоша екранна двойка с Брадли Купър.
"Честта" да бъде провалът на 2009 г. се падна на "Трансформърс 2: Отмъщението".
За критиците това може да е очаквано, но не и за почитателите на фантастичния екшън, които вече чакат третата част от поредицата. Създателят му Майкъл Бей грабна приза за най-лош режисьор. За статуетки се бореше и комедията с Уил Ферел "Изпозагубеният свят" (Land of the Lost), но за нея остана само наградата за най-лош римейк/продължение.
Статуетката за най-лош актьор си поделиха тримата братя Джонас с документалния филм концерт "Джонас брадърс: 3D концертът".
На юбилейната 30-а церемония бяха връчени и антиотличията за десетилетието
В актьорските категории безспорните победители бяха Парис Хилтън и Еди Мърфи, които през последните 10 години подредиха "плодови" статуетки на етажерките вкъщи.
Мърфи беше награден за неособено впечатляващите си изпълнение в цели шест филма, сред които "Плуто Наш", "Норбит", "Срещи с Дейв", "Аз, шпионинът".
Наследницата на империята "Хилтън" е по-скромна в провалите си - само три.
За най-лош филм беше обявен "Бойно поле Земя", създаден по книгата на основателя на сциентологията Рон Хабърд.
Наградите "Златна малинка" по традиция се връчват ден преди церемонията на Американската академия. Победителите тази година бяха избрани чрез имейл вот от 657 души от САЩ и 19 други държави.

Станете почитател на Класа