БСП дава на комисията "Янев" четири сигнала за корупция при управлението на ГЕРБ

Четири сигнала за корупция, извършена по време на управлението на ГЕРБ, ще внесат в парламентарната комисия на Яне Янев депутатите от Коалиция за България. Това обявиха на брифинг в парламента 11 депутати от парламентарната група.
Според депутата Мая Манолова тази комисия се занимава само с ядрената енергетика и по-специално с проекта АЕЦ „Белене". Ние ще внесем сигнали за корупция на днешното управление, което трябва да е истинският предмет на дейност на тази комисия, подчерта Манолова.
Първият сигнал, който от БСП ще подадат в комисията, е свързан с известния в публичното пространство телефонен разговор с Мишо Бирата. Защо премиерът се обажда на шефа на митниците по време на проверка и защо е осуетил тази проверка? Ако някой може да нарежда на г-н Танов, това е министърът на финансите, който по този начин е бил изключен от веригата. Защо се прекратява акция на митнически служители в една нискоалкохолна фабрика?, попита Петър Курумбашев.
Антон Кутев пък смята да внесе сигнал за имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Ангел Найденов ще подаде сигнал за обществена поръчка за реклама на Националния туристически портал „България травъл". Поръчката е спечелена от лица, които са участвали в изработване на рекламни материали от предизборната кампания на ГЕРБ. Цената на обществената поръчка е за 30 000 лв., каза Найденов.
Пенко Атанасов ще внесе сигнал, свързан с търга за продажба на земи от Държавния поземлен фонд. Димчо Михалевски заяви, че най-тежкият порок на този търг е, че предварително е създадена обстановка, която да облагодетелства определени лица, като размерът на облага е над 15 млн. лв.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа