БСП иска отлагане от дневния ред на НС на точката за референдума

БСП поиска от дневния ред на парламента да бъде отложена точката за проекта за решение за произвеждане на национален референдум. Според червения депутат Михаил Миков точка втора трябва да отпадне, защото има две искания за референдум – едно от половин милион български граждани, и едно от 76 народни представители.

Има внесен един проект за решение за искане на референдум. Такава процедура ще подмени волята на половин милион български граждани. Трябва да има съответен проект за решение и липсата на проект за решение по искането на половин милион български граждани е противоконституционно и противозаконно, посочи Миков.

Предложението е от хора, които са гласували срещу спирането на проекта АЕЦ „Белене”. Допринесли са да се стигне до събиране на над 500 000 гласа. И сега да няма проект за решение, и да се подменя с проект за решение на 76 народни представители е пълен абсурд. Моля да бъде отложена тази точка и да бъде подготвен проект за разглеждане на искането на половин милион български граждани, каза още от парламентарната трибуна Михаил Миков.

При гласуване предложението му беше отхвърлено от народните представители.




Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа