Светият Синод прие решения за Патриаршеския избирателен църковен събор

Светият Синод, в изпълнение изискването на чл. 43, ал. 1 от Устава на Българската православна църква, е взел множество решения относно Патриаршеския избирателен църковен събор.
По-важните от тях са:
Определя на 24 февруари 2013 г. да бъде свикан Патриаршески избирателен църковен събор за избор на нов Български патриарх.
Да се изпрати Окръжно до Епархийските началства за подготовка и провеждане на избори на делегати за Патриаршеския избирателен събор в епархиите на 13 януари 2013 година.
Във връзка с предстоящия избор на Български патриарх определи комисии по подготовка и провеждане на Патриаршеския избирателен събор: Централна комисия; Комисия по пълномощията, Комисия по заснеманията; Комисия по транспорт, посрещане и изпращане на гостите; Комисия по протокола; Комисия по реда в ПКСХП "Св. Александър Невски" и настаняване на гостите в храма; Комисия по настаняване на гостите, Комисия по акта за Кондиката и чиновете за интронизацията и молебените; Комисия за подготовка на подаръците.
Определя митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф за говорител по подготовката на Патриаршеския избирателен църковен събор.



focus-news.net

Станете почитател на Класа