Нова година със стил и малък бюджет

При условие, че разполагате със самолетни билети, чиято дестинация е една от изброените по-долу, и с дата преди 31 декемви, или пък сте решили да се сдобиете с такива в последния момент, едно е сигурно – ще прекарате незабравимо посрещане на новата година. Хубавото е, че то може да се окаже и не толкова скъпо струващо. Онлайн туристическа агенция eSKY.bg представя градовете в Европа, където да изживеете една стилна и не непременно скъпа новогодишна нощ.

Лондон

В последно време Лондон се превърна в един от най-популярните градове в света. Към столицата на Обединеното кралство хиляди туристи се обръщат и като към една отлична възможност за посрещане на Нови година на фона на среднощните фойерверки пред емблематичния London Eye. Наслаждението на удивителната гледка е напълно безплатно и достъпно за всеки.

Ежегодната заря, чиито традиции Лондон поддържа неотменно, е замислена така, че да се вижда от целия град, но все пак не разчитайте лесно да си намерите хубаво място за гледане. В случай че не сте поканени на парти с подходяща тераса за наблюдение, има достатъчно голям избор от хотели с отлични барове на последните етажи на сградите, от които ще можете да се насладите на добра и запомняща се гледка.

Барселона

Вярно, че дори и извън празниците в края на годината, Каталунската столица се пръска по шефовете от партита и празничен дух. И все пак, по време на новогодишната нощ, местните жители наистина се отдават на празнуване с традицията, наречена "ядене на грозде“. Когато часовниковите стрелки ударят полунощ, всички започват да ядат по едно зърно грозде на удар, което символизира по един месец, изпълнен с късмет. Ритуалът си струва да бъде видян и, също така, преживян. Потърсете полети до Барселона, за да похапнете грозде, вместо баница за късмет на Нова година.

Париж

Нова година в Париж не винаги означава огромен разход. Традиционният начин, по който жителите на Париж празнуват в навечерието на Нова година, е свързан с посещение на ресторант. Е, вярно, доста от ресторантите се изхвърлят в цените, предлагайки шест-, дори седемстепенни менюта, но има и места където за 20 евро можете да получите добра вечеря и да прекарате една чудесна Нова година във Франция.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа