Невидим убиец

Всички знаем колко е важно да полагаме особено големи грижи за здравето си. Лекари и учени са се обединили в проучване, които разкрива, че има симптоми, които може да пренебрегваме, но те всъщност да ни алармират за много страшна болест.

Изследователи от САЩ, заедно с медицински специалисти, са стигнали до плашещи изводи за болест, която по статистика отнема живота на 22 000 жени годишно. 

Цифрите са плашещи, а според данните им повечето представителки на нежния пол дори не за знаели че страдат от тази страшна болест заради безобидно проявяващите се симптоми.

Става въпрос за ракът на и. Ако това заболяване се открие в ранен  етап, тогава жената живее с 5-7 години по-дълго. Само малък процент от представителките на нежния пол обаче научават навреме, че са болни.

Лекарите съветват да се извършва трансвагинален ултразвук на всеки шест месеца. Това е особено важно за жени, които имат генетична предразположеност или заболяване, диагностицирано преди това.

В по-късните етапи се появяват следните симптоми: запек, стомашно-чревни проблеми, коремна болка, болка в гърба, загуба на тегло, болки в таза, некотролируемо уриниране, болка по време на уриниране, умора без причина. 

Ако имате повече от един от тези симптоми е добре да потърсите вашия личен лекар и да си направите изследвания. Профилактиката никога не е излишна!

Станете почитател на Класа