Никога не говорете за тези неща

Народът го е казал: "Парите обичат тишината!". И вероятно зад думите се крие логично обяснение.

 

Много хора наистина са убедени, че парите са като енергия, която се подчинява на свои собствени закони. 

Ако се задълбочите малко повече в психологията, ще забележите, че много предприемачи и успешни хора говорят за парите по един и същи начин. А замисляли ли сте се дали не го правят с някаква причина?

Определено е така. И точно затова днес  ще ви посочим за какви неща е по-добре да си мълчите, ако не искате цял живот да страдате от липса на финанси. 

На първо място: никога не се хвалете с успехите си. Колкото и да ви се иска да споделите с някого какво сте постигнали, не забравяйте, че има много завистливи хора.

За съжаление, нещата в днешно време са такива, че у много хора, дори и някои от приятелите ви, вашите успехи могат да предизвикат единствено завист и злоба. 

Затова най-добре не споделяйте с другите колко добре се справяте на работното си място. Освен това,  с времето тази отрицателна енергия се натрупва и започва да действа срещу вас. А вашите приятели могат да станат ваши конкуренти. 

Не е добре да споделяте с околните и за неуспехите си. Въпреки че грешките са, за да се учим от тях, определено не си струва да се оплаквате от провалите си. Освен че това ще ви направи по-слаби, ще даде възможност на околните да започнат да злорадстват.

На хората им харесва, когато разберат, че някой се справя по-зле от тях. Понякога дори подобно нещо им действа успокояващо и ги кара да не полагат никакви усилия, за да се поправят. !

Добре е да мълчите и за бъдещите си планове. Ако в главата ви се въртят куп идеи как да подобрите финансовото си положение, по-добре, вместо да разказвате наляво и надясно за плановете си, се захванете с реализирането им! 

Защо ли? Работата е там, че когато говорим за идеите си, получаваме социално одобрение. А това социално одобрение засяга основно мотивацията ни, защото го получаваме без специални условия.

 

Да не говорим, че по този начин рискуваме някой да отмъкне добрата ни идея и да я реализира преди нас, приписвайки си всички заслуги.

Станете почитател на Класа