Проучване показа, че повечето хора определят залозите като социална активност

Проучване показа, че повечето хора определят залозите като социална активност
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.05.2021
  • Share:

Хазартът е една от най-бързо развиващите се индустрии и именно заради това привлича интереса на обществото към себе си почти непрестанно. Последната година ни показа, че именно залозите са един от малкото начини на развлечение, който устоява на ударите на времената, в които живеем. И именно цъфтежът на залозите в този период дава своите резултати.

 

0ххх

 

С бурното развитие на мобилните приложения като това на Бет365 (повече за Бет365 в сайта на efirbet.com) потребителите могат да правят залози и да се забавляват с игрите, които букмейкърите им предлагат, в компанията на своите приятели, независимо къде се намират. Повечето апликации идват в отговор на потребността на потребители да залагат дори когато са в движение. Те са пригодени изцяло за екраните на смартфоните.

Хазартът - могат ли залозите да са забавни, без да са опасни?

Според изследване на Ladbrokes and Coral owner Entain във Великобритания, повече от девет на всеки десет възрастни британци (94%), които залагат поне веднъж месечно, вярват, че трябва да могат свободно да избират как да прекарват времето си и как да харчат парите си. Това е увеличение спрямо декември 2020 г., когато подобно разбиране споделят 79% от анкетираните. Нарастването на цифрата се отдава на последния локдаун, който започна през януари 2021 г. и за пореден път ограничи възможността на хората за свободно движение и забавление. Проучването обхваща 2000 британци и най-важното заключение, на което се акцентира, е че все повече хора приемат залозите като достъпен навсякъде и по всяко време начин на развлечение, но и по-голямата част от хората се отнасят към хазарта отговорно и разумно. Защото не е важно какво правиш, а как и в какви количества го правиш. Други ключови констатации от проучването разкриват следните неща:

-Повече от половината респонденти (55%) считат залаганията и игрите за социални дейности, на които се радват с приятелите си, а 25% казват, че са създали добри приятели чрез залагания и игри. Комуникацията е ключов елемент в хазартната индустрия, тъй като именно чрез активността си човек може да открие хора, които споделят сходни на неговите интереси, както в залозите, така и извън тях;

 

-78% от анкетираните правят залог поне веднъж седмично. Но по-интересното е колко точно харчат за направата на залози? От отговорите на хората се отчита, че те разходват половината от това, което биха похарчили за барове, кръчми и ресторанти в една седмица, т.е. тези, които залагат, не са превърнали хазарта в поредното “скъпо удоволствие”, а дори напротив;

 

-Много хора смятат, че залаганията не акцентират достатъчно върху спорта. Но всъщност над 90% от тези, които обичат да залагат, определят себе си като любители на спорта и правят залози точно защото това е сфера, която ги вълнува, а залозите са още един начин да въвлекат себе си в това занимание. 83% от активните хазартни ентусиасти това, което ги вълнува най-много, е изходът от ситуацията, крайният резултат;

 

-Близо до две трети (58%) от тези, които обичат да залагат, се виждат като хора, които съумяват да спестяват, а цели 84% имат доста солидни спестовни сметки. Само около четири на всеки десет (38%) казват, че активно им харесва да харчат пари (и то не конкретно в залози).

 

Тази анкета определено развенчава някои митове за хазартната индустрия и за хората, които редовно правят залози и още един път по недвусмислен начин затвърждава максимата, че всичко може да се прави добре, ако се прави с мярка.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа