В Сърбия завъртяха грозна схема, изреваха много българи

В Сърбия завъртяха грозна схема, изреваха много българи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.05.2024
  • Share:

Страшна схема се разиграва в Сърбия, а потърпевши се оказаха много нашенци.

Сърби въртят далавера покрай концерта на германската метъл група "Рамщайн", а сред пострадалите има и много българи.

Дни преди двата концерта на Тил Линдеман и компания в столицата Белград, нашенци масово се оплакват онлайн, че резервациите им са били отменени. А след това са им искали колосални цени, за да има къде да спят, пише "Стандарт".

Схемата е следната - дори и да си резервирал място за нощувка с пускането на билетите за концерта, не е гарантирано, че ще има къде да спиш.

Тъй като ако отменят резервацията без причина, подлежат на санкции, търговците в Booking изпращат съобщение на потребителите, което гласи, че е имало дублиране на резервация. Те молят хората да отменят резервациите си сами, като по този начин няма да бъдат санкционирани от платформата.

А в момента нощувките в Белград вървят от 1000 лева на вечер за въпросните дати.

Един от пострадалите казва, че също е получил съобщение с молба да си отмени резервацията. Той обаче отказал и попитал дали може да доплати нещо, за да я запази.

Като всеки нормален човек, в главата му била мисълта, че това ще му струва 100, максимум 200 лева отгоре. Но не. Търговецът поискал $600. А след като резервиралият отказал да я отмени, наемодателят сам я анулирал.

Има десетки подобни оплаквания в мрежата. А под тях е пълно с коментари на хора, които се жалват от същата схема. А тя се прилага не самов Booking, но и в Airbnb.

"Здравейте група, прибягвам до отчаяни методи, затова се обръщам и към вас. С още 6 девойки пътуваме за концерта на Рамщайн в Белград на 24.05. В последния момент резервацията ни в Airbnb беше отменена от хоста с абсурдно обяснение, отдавна всичко в Белград е резервирано.

Оказа се масова практика за печелене на повече пари. Останали са само стаи на скандални цени (говоря за порядъка между 7000 и 22 000лв!!).

Ако имате контакт, на човек, който отдава апартамент под наем, хостел или нещо, което не е обявено в Booking, Airbnb или другите популярни платформи, сме отворени за предложения. Положението е възмутително, но ще помоля да се въздържим от излишни коментари, които няма да са от помощ!", пише един потребител в група във Facebook.

А един от отговорите гласи:

"На мен пък при платена и потвърдена резервация ми поискаха доплащане, защото си били калкулирали цената. Посъветваха ме да пиша на booking, за да ми покрият евентуално разликата, ако няма регламентирана опция за такова повишаване."

Този потребител споделя, че са му поискали 30% върху цената, която вече е платил.

Други потребители споделят, че подобна практика има не само в Сърбия. Такъв номер е скроен на нашенци преди конецерт на Металика в Копенхаген. Други пък казват, че и у нас има подобна схема точно преди Hills of Rock, като и в Пловдив масово се отменят резервации.

Много от ощетените са категорични - ще спят на палатки, в паркове и градинки, но на сърбите "повече няма да им стъпят".

 

Станете почитател на Класа