Кралят на Йордания: Ислямска държава "е третата световна война"

Кралят на Йордания Абдулла втори описа ислямската държава като "трета световна война" и каза, че "става дума за борба вътре в исляма, в която всички са обединени срещу тези бандити."
"Както казах на лидерите на ислямския, арабския свят и на света като цяло, това е трета световна война с други средства. Тя обединява мюсюлмани, християни и представители на други религии в тази борба на поколенията, в която всички трябва да бъдем заедно ", заяви монархът в ексклузивно интервю с Фарид Закария, CNN.
В първото си интервю след като ислямска държава публикува видео с бруталното убийство на йорданския пилот, кралят каза, че с публикуването на видеото, терористичната организация се стреми да сплаши йорданците, но вярва, че това има "обратен ефект. Те се опитват винаги да посеят страх в сърцата на хората. Това е група, която работи чрез сплашване. Те се опитват да измислят лъжлива връзка с нашата история в исляма. Аз не знам кои са тези хора, но те определено нямат нищо общо с нашата вяра. ", заяви йорданския монарх.

Станете почитател на Класа