Лавров: "Ядреното споразумение с Иран е постигнато в ключови точки"

Ядреното споразумение с Иран в ключови точки е постигнато, заяви руският външен министър Сергей Лавров. Цялото споразумение ще бъде обявен в следващите часове.
"Експертите ще работят по детайлите до края на юни", допълни дипломатът. " Казва се, че дяволът е в детайлите, но резултатът е напълно осъществим. Споразумението трябва да реши въпроса за санкциите", заяви руският министър. Въпреки това, " още не се е стигнало до финала на работата".
На свой ред, иранският министър на външните работи, Джавад Зариф, заяви, че очаква сутринта да започне " прехвърляне на договореното на хартия ".
Генералният директор на Министерството на външните работи на Франция за политиката и сигурността, Никола де Ривиер, заяви пред репортери, че преговорите на секстета международни посредници по иранската ядрена програма са били прекъснати през нощта. Той също каза, че експертите ще възобновят работа в сряда, без участието на Иран, чиито представители ще се върнат на срещата по-късно. Впоследствие е вероятно страните да предоговарят на ниво министри.
Сергей Лавров потвърди готовността на руската страна за постигане на общо споразумение възможно най-скоро, като подчерта способността на страните да направят отстъпки, за да се намерят решения, приемливи за всички.

Станете почитател на Класа