Историческо разследване на сексуално малтретиране на деца: 1433 заподозрени, включително 76 политици

Повече от 1400 души се разследват от британската полиция в операция срещу историческа мрежа за сексуално малтретиране на деца. Смята се, че в списъка има 76 известни личности и политици.
Според информация, оповестена от полицейския екип, в операция „Хидрант" за разследване на мрежата има 1 433 заподозрени в престъпление, от които 76 политици, 43 музиканти и 135 известни личности от киното, телевизията и радиото, съобщава "The Telegraph". От 1433 идентифицирани заподозрени, 216 са починали.
Според Саймън Бейли, полицейски началник в Норфолк, препратките към нови заподозрени "се увеличават почти ежедневно.Цифрите, които, за които ви говоря днес са само една моментна снимка във времето", каза той.
Предполагаемите нарушения са извършени главно в училища (154), сиропиталища (75) и места за религиозно поклонение (40), каза Бейли.
Случаите са разследвани от 1970 до 2000 г. и включват разследвания на парламентаристи, актьори и духовници, които са били изоставени поради натиск от високопоставени длъжностни лица. В Лондон детективите са събрали доказателства срещу педофилската мрежа и са представили на файл за откриване на производство срещу вече идентифицираните лица.

Станете почитател на Класа