Скандалът с "офшорките" пренасочи милиони към САЩ

Скандалът с така наречените "документи Панама" е опит да се пренасочат големи финансови потоци от офшорните данъчни убежища към САЩ, твърди в интервю германският журналист и финансов експерт Ернст Волф. Според него, фактът, че изтичането на информация не засяга нито една американска компания, може да посочи, че скандалът е част от стратегията на САЩ.
"Това, което се случва в момента е, че САЩ се опитват да" пресушат"определени данъчни убежища, за да се представят като новото и най-голямото данъчно убежище в света", казва журналистът. Преди това, Вашингтон успя да подкопае принципа на данъчната тайна в Швейцария, която в момента е длъжна да предоставя на САЩ данни за гражданите на САЩ.

Междувременно на територията на САЩ е в сила неограничена банкова тайна и щатите Невада, Южна Дакота, Уайоминг и Делауеър са "абсолютни данъчни убежища", казва Волф, като добавя, че след този скандал множество частни лица и корпорации ще оттеглят своите средства от офшорни компании за да ги пренасочват към споменатите щати.
В тези" офшорки са разпределени около 30-40 милиарда долара. И САЩ, явно, се интересуват от пренасочване на тези средства към страната си," заяви той.

Станете почитател на Класа