Движението Пет звезди набира сила в Европа

Движението Пет звезди (M5S), което описва себе си като "свободно сдружаване на гражданите" изглежда набира все по-голямо значение в Италия. Така кандидатът на партията за кмет на Рим, Вирджиния Рагги, води на първия тур на местните избори. Ако потвърди победата си,тя ще бъде първата жена, която оглавява италианската столица.

В рамките на този завой в италианския политически живот, RT говори за целите и принципите на движението с Лора Ферара, един от най-младите членове на Европейския парламент, която принадлежи към Европейската група за свобода и пряка демокрация от името на M5S.

Според Ферара, M5S, което се смята за "единствената партия най-близо до гражданите ,на базата на пряка демокрация", е популярна заради "съгласуваност между това, което нейните представители казват и това, което правят, или вече са направили ".

"Ние сме много горди да бъдем номинирани за народно движение, защото сме много близо до гражданите. Ние базираме политиката си на публични дебати, на участието на гражданите", подчерта евродепутатката. Ферара също посочи, че всички кандидати на движението се избират след онлайн допитване до гражданите.

"Политиката от този вид на Европа не работи. Видяхме, че в Европа има много проблеми, на първо място, безработицата, младежта и заетостта, управлението на миграционните потоци, политика на строги икономии. Има проблеми, които правят Европейския съюз необединен ". В Европейския парламент се страхуват от този тип движение, като Движение пет звезди, защото "по-добре интерпретират нуждите на гражданите."

Станете почитател на Класа