Стивън Хокинг: "Алчни и глупави хора унищожават света“

Преди шест години Стивън Хокинг каза на Лари Кинг: "Човечеството, с неговата алчност и глупост, е в риск от самоунищожаване." На 25 юни, коментирайки промените в последните шест години в интервю за програмата Larry King Now, ученият каза, че ситуацията се е влошила. "Преди шест години предупредих за замърсяването и пренаселеността, оттогава всичко се влошава", казва Хокинг. "И разбира се, ние не сме станали по-малко алчни и по-малко глупави", каза той.

Ученият отбелязва, че пренаселеността остава едно от основните предизвикателства пред човечеството и посочи, че 11,000 милиарда души ще обитават планетата до 2100 г. Той също сподели песимистичен възглед за проблемите на околната среда.

"Замърсяването на въздуха се е увеличило с 8% през последните пет години. Повече от 80% от градските жители са изложени на опасни нива на замърсяване на въздуха", каза Хокинг, наблягайки на емисиите на въглероден диоксид. "Дали не е вече твърде късно, за да се избегнат опасни нива на глобално затопляне?", пита той.

Станете почитател на Класа