Хиперзвуковите ракети Кинжал се представят за първи път пред обществеността

По време на Международните армейски игри, военен спортен турнир, организиран от руското Министерство на отбраната, за първи път беше показана на обществеността хиперзвуковата ракетна система Кинжал.


Два изтребителя МиГ-31К, въоръжени с ракети „Кинжал", участваха във въздушното шоу, проведено в тренировъчния лагер „Дубровичи", на около 250 километра югоизточно от Москва. Общо 60 цели от дванадесет типа бяха поставени в този полигон с площ над 7000 квадратни метра.


Самолетите покриваха атакуващи самолети и бомбардировачи, които хвърляха бомби по силите на импровизиран враг.


Хиперзвуковата ракета „Кинжал" беше представена миналата година от руския президент Владимир Путин, заедно с други футуристични оръжейни системи, които са в процес на разработка или вече се използват от въоръжените сили на страната.


Ракетата е в състояние да достигне свръхзвукова скорост от десет Mach и да надвие всички съществуващи системи за ПВО и ПРО, пренасяйки ядрени и конвенционални бойни глави на разстояния до 2000 километра.


От края на 2017 г. десет самолета-прехващача МиГ-31К, въоръжени с ракети Кинжал, са на бойна служба във Военния окръг на Южна Русия.

Станете почитател на Класа