Принц Андрю: „Нямам спомен за среща с тази дама“

Принцът на Обединеното кралство Андрю казва, че няма спомен да се е срещнал с обвинителката на осъдения сексуален престъпник Джефри Епщайн, която разказва, че е била принудена да прави секс с него, докато е била непълнолетна, въпреки че е сниман с нея през 2001 г.


Докато Андрю казва, че съжалява, че е прекарал известно време с финансиста от Ню Йорк, след като е бил замесен в сексуален трафик, принцът настоява в интервю за Би Би Си, че не си спомня, че някога се е срещал с обвинителката на Епщайн, Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била принудена да прави секс с Андрю между 1999 и 2002 г. По това време, тя казва, че Епщайн я е държал като „робиня".


Въпреки отказа му, изглежда, че снимка, направена през 2001 г., показва принца заедно с Джуфре, с ръка, обгърнала голата й талия, в лондонския дом на тогавашната приятелка на Епщайн, Гислейн Максуел.


Въпреки че кралският дворец не бърза официално да коментира снимката, анонимни привърженици на Андрю казаха пред Telegraph през август, че изображението е „фалшиво", но Джуфре настоява, че това е просто опит за измъкване.

 

„Тази снимка е потвърдена като оригинал и оттогава е дадена на ФБР и те никога не са я оспорвали", каза тя пред програмата „60 минути" по-рано този месец. „Това е истинска снимка. Това бе първият път, когато го срещнах. "


За решението си да остане с Епщайн дори след присъдата му за трафик на секс през 2008 г., Андрю казва, че сега вижда, че това е лош избор, неподходящ за кралска особа.

Станете почитател на Класа