Хакер открадна кода на Xbox Series X и поиска 100 милиона за да не го разпространи

Предполагаем хакер е получил частни файлове на процесорната компания AMD, свързани с графичния дизайн на някои от нейните платформи, както в употреба, така и в разработка, съобщи блогът TorrentFreak тази седмица.


Открадната информация съответства на изходния код на графичните процесори Navi 10, Navi 21 и Arden, като последният очевидно е този, който ще използва Xbox Series X - новата конзола за видеоигри на Microsoft.


Хакерът публикува като доказателство част от кода в платформата за разработчици GitHub. Според TorrentFreak, хакерът се е свързал с тях и предупредил, че иска награда от 100 милиона долара за неразгласяване на пълната информация. "Ако не получа купувач, просто ще разпространя всичко", цитира го блогът.


По-рано тази седмица AMD съобщи на Github, че има проект за тяхната услуга с „открадната от тях интелектуална собственост".


Засега не е известна истинската тежест и значение на теча. Наскоро обаче AMD намекна, че няма да плати за извличането на кода. В изявление от 25 март производителят подчерта, че макар да е наясно, че авторът на кражбата има повече информация, отколкото е разкрита, тя „не е от съществено значение за конкурентоспособността или безопасността на неговите продукти".

Станете почитател на Класа