Сестрата на Ким нарече южнокорейския президент „папагал, повтарящ американската гангстерска логика“

Сестрата на Ким нарече южнокорейския президент „папагал, повтарящ американската гангстерска логика“
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    31.03.2021
  • Share:

Ким Йо-джонг, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, нарече президента на Южна Корея, Мун Дже-ин, "папагал, повтарящ гангстерската логика на Америка ", съобщава Yonhap, позовавайки се на държавните медии в Пхенян. Коментарът на Ким Йо Йонг идва, след като южнокорейският лидер разкритикува изстрелването на ракети, извършено от Северна Корея миналата седмица.


Освен това тя посочи, че няма смисъл Мун да критикува ракетния тест за самозащита на Пхенян, след като той в реч през юли миналата година определи изстрелването на ракети от Сеул като „усилия за изграждане на мир и диалог".


"Мун счита, че изпитателното изстрелване на балистични ракети, проведено от Южнокорейския институт по отбранителни науки, е за мир и диалог на Корейския полуостров, но същото, провеждано от Севернокорейската академия за отбранителните науки е нещо нежелано, което предизвиква голямо безпокойство сред хората на юг и охлажда атмосферата за диалог", подчерта сестрата на Ким Чен Ун.


В този смисъл тя определи поведението на Сеул „нелогично и нагло, точно както американската гангстерска логика определя правото на Северна Корея на самозащита като нарушение на резолюциите на ООН и заплаха за международната общност", подчерта тя.


„Мун не бива да съжалява, че е хвален като отгледан в Америка папагал", заключи Ким Йо-джонг.


От своя страна южнокорейското обединително министерство, което се занимава с трансграничните въпроси, изрази "голяма загриженост" и потвърди ангажимента си да помогне за активирането на застоялите преговори със Северна Корея и за установяване на траен мир на полуострова.

Станете почитател на Класа