Измамниците получиха урок от възрастна рускиня

Измамниците получиха урок от възрастна рускиня
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.07.2021
  • Share:

Жителка на руския град Челябинск измами измамниците и дори ги накара да изпратят 500 рубли (около 7 долара) към телефонния й акаунт, съобщават местните медии.


Измамниците, представяйки се за банкови служители, се обадили на 70-годишна учителка по чужд език и информирали жената, че се твърди, че непознати искат да откраднат пари от сметката й. Когато поискали от старата жена да разкрие колко пари държи в банката, тя им казала, че в сметката й има 8 милиона рубли (около 109 000 долара), въпреки че всъщност тя имала около 50 рубли (68 цента).


"Казах първата сума, която ми хрумна: 8 милиона. Не знам защо тази сума", обясни жената, чието име не беше разкрито. "Тогава човекът, с когото разговарях, започна да бърза да казва, че всяка секунда е ценна, и ми предложи да отида в банката, да изтегля всички пари и да ги преведа в защитена сметка. Освен това той поиска да не затварям и да поддържам връзка." добави тя.


В отговор пенсионерката заявила, че входящите обаждания до телефона й са платени, затова измамниците предложили да презаредят баланса й. "Почти веднага ми преведоха 500 рубли. Очевидно щяха да ме закачат за дълго време", каза тя.


Жената отбеляза, че когато същият „служител" й се обадил отново, призовавайки я да отиде отново до банкомат, тя го попитала коя банка той представлява. "Когато той я назова, се направих на склеротичка и му казах, че 8-те милиона са в друга банка и че имам само 50 рубли в тази", каза тя.


След това възрастната жена чула „нецензурен език" по телефона и измамникът затворил. Жената обясни, че вече два пъти се е сблъсквала с подобни обаждания, но просто ги е игнорирала и когато отново е чула поздрава на „агент за банкова сигурност, е решила да си поиграе с измамниците."

Станете почитател на Класа