Белият дом твърди, че Камала Харис е саботирана отвътре

Белият дом твърди, че Камала Харис е саботирана отвътре
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.07.2021
  • Share:

Белият дом защити Камала Харис от медийни съобщения, в които подробно се твърди за нейните административни недостатъци, тъй като анонимни служители продължават да се оплакват от широко разпространена дисфункция в кабинета на вицепрезидента.


Axios съобщи в петък, че няколко служители на администрацията са гледали на офиса на Харис като на лошо управлявано "шоу", на което липсва дисциплината и професионализъм на близкия кръг на президента Джо Байдън. Посочвайки факта, че вицепрезидентът вече е загубила няколко най-добри помощници, служители на Байдън казаха на агенцията, че Харис няма здрави отношения с персонала си и многократно е получавала лоши съвети от екипа си за комуникация.


Проблемите могат да имат далечни последици. Ако Байдън реши да не се кандидатира за преизбиране през 2024 г., Харис ще бъде кандидатът на демократите. Съобщава се обаче, че демократите, близки до Белия дом, включително висши служители в администрацията, са загрижени, че нейната политическа глухота и решаването на важни въпроси могат да я накарат да поеме отговорност. Един оперативен представител на Демократическата партия каза пред Axios, че вътрешни лица на партията се питат дали първият афро-американски вицепрезидент ще бъде силен избор за Овалния кабинет. Има доклади, в които се твърди за нарастващо напрежение между служителите на Западното крило и екипа на Харис.


Съмненията относно лидерските способности на Харис обаче бяха отхвърлени от висши служители. Ръководителят на кабинета на Белия дом Рон Клейн заяви пред Axios, че президентът има пълно доверие и доверие в своя втори командир.


Старшият съветник на Байдън Седрик Ричмънд подобно пренебрегна слуховете, настоявайки, че вицепрезидентът е станала жертва на „кампания, предназначена да я саботира". Ричмънд описа вицепрезидента като „убеден защитник на програмата на Байдън-Харис" и каза, че все още не е получавал оплаквания за нея или нейния екип. Освен това той отбеляза, че много хора, работещи за Байдън, са с него от „десетилетия" и че е несправедливо да се съди екипа на вицепрезидента по същия стандарт, какъвто може да се очаква от персонала на президента. Ричмънд посочи, че критиките към Харис и нейния екип идват само от анонимни източници, добавяйки, че твърденията целят да създадат „градска легенда" за офиса на вицепрезидента.


Въпросите за административните възможности на Харис излязоха на преден план, след като по-рано тази седмица Politico пусна материал, в който се твърди, че работната среда в нейния офис е „напрегната и понякога мрачна".

Цитират се повече от 20 настоящи и бивши служители и сътрудници на Байдън, няколко от които обвиняват вицепрезидента за „ниския морал" в нейния офис.


„Това не е здравословна среда и хората често се чувстват малтретирани. Това не е място, където хората се чувстват подкрепени, а място, където хората се чувстват третирани като прокълнати. "

Станете почитател на Класа