Принц Андрю помоли американския съд да отхвърли делото за сексуално посегателство

Принц Андрю помоли американския съд да отхвърли делото за сексуално посегателство
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    31.10.2021
  • Share:

Британският принц Андрю подаде молба за отхвърляне на гражданско дело, заведено от Вирджиния Джуфре, обвинител на покойния сексуален трафикант Джефри Епщайн, която твърди, че херцогът на Йорк я е малтретирал сексуално, когато е била непълнолетна.


Принцът внесе искането в Окръжния съд в Манхатън в петък, като твърди, че „гражданският иск на Джуфре не съдържа иск, по който може да бъде предоставено облекчение, като призовава съдията да отмени делото". Ако съдът откаже да направи това, принц Андрю поиска „заповед, изискваща Джуфре да предостави по-категорично изложение на твърденията си", които той изцяло отрече.


„Вирджиния Джуфре може да е жертва на сексуално насилие от страна на Джефри Епщайн и нищо не може да извини, нито да обхване напълно отвращението и тежестта на чудовищното поведение на Епщайн срещу Джуфре, ако е така. Въпреки това, и без да омаловажава вредата, претърпяна в резултат на предполагаемото неправомерно поведение на Епщайн, принц Андрю никога не е подлагал на сексуално насилие или посегателства Джуфре... Той недвусмислено отрича фалшивите обвинения на Джуфре срещу него", заявява правният екип на принца в документа.


Сега на 38 години, Джуфре заведе дело срещу принца през август, твърдейки, че той я е принудил да прави секс в дома на Гислейн Максуел - една от най-близките довереници на Епщайн, която също е изправена пред обвинения в сексуално насилие - когато тя е била само на 17 години. Тя също така обвини Андрю в по-нататъшни злоупотреби в пищния дом на Епщайн в Манхатън и в едно от частните имения на покойния финансист на Американските Вирджински острови, а преди това повдигна подобни обвинения срещу самия Епщайн.


Въпреки че 61-годишният Андрю не е обвинен в САЩ и категорично отрича твърденията на Джуфре, по-рано този месец му беше наредено от американски съдия да отговори на въпроси на нейните адвокати някъде преди 14 юли 2022 г. Междувременно британските власти обявиха, че няма да предприемат „по-нататъшни действия" срещу кралския родственик, след като извършиха прегледа, предизвикан от гражданското дело на Джуфре.

Станете почитател на Класа