Голяма френска таксиметрова компания спря всичките си автомобили Tesla Model 3 след инцидент

Голяма френска таксиметрова компания спря всичките си автомобили Tesla Model 3 след инцидент
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.12.2021
  • Share:

Френската таксиметрова компания G7 обяви във вторник спирането на всички автомобили Tesla Model 3 в своя автопарк, след сериозна катастрофа с едно от превозните средства миналия уикенд.


„Като предпазна мярка и в съответствие с нашите процедури G7 реши да отстрани 37-те шофьори, оборудвани с модела, подобен на автомобила от инцидента", се казва в изявление на компанията, цитирано от местни медии. Междувременно 50-те автомобила Model S на компанията ще продължат да работят.


Инцидентът е станал в Париж, когато автомобил Model 3 загубил контрол и според източници на Reuters е убил един човек, а други 20 били ранени. Изпълнителният вицепрезидент на фирмата Ян Рикордел каза пред агенцията, че таксиметровият шофьор, който не е бил на работа по време на катастрофата, е водел семейството си на ресторант.


След инцидента шофьорът, който е невредим, твърди, че "технически проблем е довел до самоускоряване на автомобила". От своя страна Рикордел заяви в понеделник, че първоначалното разследване е изключило техническа неизправност на превозното средство, добавяйки, че „G7 и Tesla в момента имат две различни гледни точки по въпроса за причината за инцидента".


Този обвинителен акт е в допълнение към списък от 127 случая на "внезапно непреднамерено ускорение", които в момента се разследват от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA). Във всички епизоди Tesla твърди, че регистрацията от системите в автомобила показва, че това е грешка на потребителя поради неправилно натискане на педала, което означава, че водачът е натиснал газта вместо спирачките.

Станете почитател на Класа