Украински генерал: Руските войски могат да стигнат до Киев за шест часа

Украински генерал: Руските войски могат да стигнат до Киев за шест часа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.12.2021
  • Share:

Украинският генерал Кривонос заяви, че руските войски могат да стигнат до Киев за шест часа

 

Бившият заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна генерал Сергей Кривонос даде своята прогноза за резултатите от хипотетичен въоръжен конфликт между Русия и Украйна. Според военните, в рамките на шест часа след началото му руснаците вече ще са в Киев и ще принудят правителството да капитулира.

 

Украински генерал: Руските войски могат да стигнат до Киев за шест часа

 

 

Изострянето на военния конфликт между Руската федерация и Украйна може да започне с удари на руска страна с авиация и високоточно оръжие. В някои райони се формират вражески сили, които могат да преминат в настъпление. Ключовата задача на Москва е да започне бойни действия, което трябва да изплаши украинските власти и да ги принуди да се предадат. Руските войски от Суми до Киев могат да стигнат за 6 часа. Това заяви бившият заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана генерал от въоръжените сили на Украйна Сергей Кривонос.

 

В ефира на телевизионния канал „Украйна 24“ той каза, че Русия може да ескалира конфликта чрез използване на авиация и удари с високоточно оръжие. Целта на Москва е да започне война и да предаде украинските власти — руските военни части могат да извървят пеша от Суми до Киев за броени часове и ако няма съпротива, наистина има заплаха от стартиране на подобен сценарий.

 

«Руската колона ще стигне от Суми до Киев с нормален марш за шест часа, ако няма съпротива и ние не сме готови за това. И това ще бъде достатъчно, за да капитулира правителството на страната, условно казано. Но правителството не отчита, че все още има украински народ — тяхното желание може да не съвпада с желанията на уплашеното правителство“, отбеляза Кривонос.

 

Според него Русия продължава да следи дали има разцепление в украинското общество.

 

«Руснаците внимателно наблюдават дали обществото ни е разцепено, има ли подкрепа в обществото по въпросите на борбата до последно, налице ли са чувства за капитулация. Следователно задача номер 1 е не само военните трябва да са готови, но и цивилните, защото ако настане бъркотия, паника в страната, армията няма да може да се бие, защото армията няма да получава боеприпаси, храна, жива сила и оборудване навреме, а правителството и парламентът през последните години направиха много в ущърб на държавата“, подчерта Сергей Кривонос.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа