Google ще уволнява неваксинирани служители

Google ще уволнява неваксинирани служители
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.12.2021
  • Share:

Ръководството на Google заплашва неваксинираните служители с отстраняване и последващо уволнение, ако не бъдат ваксинирани до 18 януари, съобщи CNBC, позовавайки се на вътрешен документ. Инжекцията може да бъде избегната от работници, освободени по медицински или религиозни причини, както и от такива, които се преместват на позиция, която не изисква задължително присъствие в офиса.

 

CNBC: Google ще уволнява неваксинирани служители

 

 

Дигиталната корпорация Google заплаши служителите си, че ще загубят заплатите си и евентуално работата си, ако не спазват приетата политика за ваксиниране, пише CNBC. Компанията поиска 150 000 души, работещи за нея, да разкрият статуса си на ваксинация, дори и да не възнамеряват да идват в офиса.

 

Американският телевизионен канал успя да разгледа бележката, изпратена от ръководството на корпорацията: тя информира персонала, че всички служители на компанията трябва да докладват статуса си на ваксинация до 3 декември и или да качат документи, потвърждаващи това, или кандидатстват за освобождаване от ваксинация по медицински или религиозни причини, отбелязва изданието.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа